2012-11-02

Ray Parker Jr. - Ghostbusters (Huey Lewis cover)

Hallgasd meg Huey Lewis I Want a New Drug című számát, és ha úgy érzed, ismered a dalt, (pedig most hallod először) jól érzed.

Huey Lewis 19 toplistás dalt írt a nyolcvanas években. Az egyik közülük az I Want a New Drug, jellegezetes gitár riffel és dallamvezetéssel. A dalt tartalmazó album 1984 januárban jelent meg, 
ami már nem csak a nagyközönségnek tetszett, de a hollywoodi producereknek is. Felkérték hát Lewist a Ghostbusters film betétdalának megkomponálására. Lewis azonban visszautasította a megbízást, mivel épp a Back to the Future film betétdalaival volt elfoglalva (Ugye emlékeztek a Power of Love-ra?).




A producerek nem tehettek mást, kerestek valakit helyette. A választás Ray Parkerre esett, de 
azzal a feltétellel adták neki a feladatot, hogy írja meg Huey Lewis stílusában.
Ray Parker megírta. Mi az hogy? Egy az egyben lenyúlta az I Want A New Drug című dalt.
Ezért természetesen Lewis be is perelte őt is és a Columbia Pictures-t is.

Mivel a film jól futott és a lopás tény volt, ezért Ray Parker peren kívül fizette ki Lewist, azzal a feltétellel, hogy egy szót sem mondhat senkinek a megegyezés részleteiről. Aztán Parker elment átvenni a Grammy díjat a legjobb filmzenéért, amit pont a Ghostbusters-ért kapott.

Nos Lewis pont tett a megállapodásra és boldog boldogtalannak lenyilatkozta az ügyet. Ezért 2001-ben Ray Parker beperelte Lewist. Ha jól tudom eddig sikertelenül.

A Ghostbusters tehát belecsúszott a cover kategóriába...



No comments:

Post a Comment