2011-06-19

Igor Presnyakov plays covers

Igor Presnyakov 2007-ben tűnt fel a YouTube-on és azóta 75.5 milliószor nézték meg cover videóit. Hogy ki is ez a fura fickó, arról nem sokat tudni. Annyi biztos, hogy professzionális minőségben játszik klasszikus gitárzenét, illetve azon igen ritka művészek közé tartozik, akik játszanak a hasonlóan ritka, 7 húros klasszikus gitáron, ami a 19. század óta már nemigen tartozik az ismert (és könnyen tanulható) hangszerek közé.

Igor, bár jelenleg Hollandiában él, Moszkvában született és folytatta tanulmányait. Két szakon tanult klasszikus zenét, aminek eredményeképpen 6 és 7 húros gitár, illetve karmester diplomát szerzett. A művész nem csak szólóban zenél, de komponál is, énekel is, rengeteg előadót kísér és több zenekarban is játszik.

A YouTubon zseniális feldolgozásaival vált népszerűvé. Lady Gagától a Metallicáig bármit eljátszik klasszikus gitárján. Ha végig szeretnéd nézni a repertoárját, akkor készülj fel arra, hogy képtelen leszel felállni legalább egy fél napig ...mert mindig előkerül egy olyan videója, amit még nem láttál, de biztosan meg akarod nézni.

Persze az ember pénzből él, így a sikert látva már 2 digitális albumot is összerakott ezekből a coverekből és jelentette meg azokat az iTunes-on, illetve a cdbaby-nél.




































No comments:

Post a Comment