2011-03-20

Tainted Love (Gloria Jones cover)

Olyan dal ez, amihez nem kell tudni énekelni és/vagy hangszeren játszani, mégis tutti siker az előadása. (Marc Almond, a Soft Cell énekesének sincs hangja, ennek ellenére a lemezén hallható felvétel a take 1, azaz a legelső próbálkozása volt) Ez az oka annak, hogy megszámlálhatatlan sok coverje van a dalnak. Annyi, hogy tíz méterekben lehetne mérni a post hosszúságát, ha minden youtubon található covert be szeretnék ide vágni.

Persze ez azért nem ennyire köztudott. A hallgatók legnagyobb része a Soft Cell 1981-es felvételét ismeri és hiszi, hogy az az első és eredeti verzió. Tény, hogy a Soft Cell hozta meg a dal megérdemelt sikerét és lett number one a világ szinte minden chartján, de a dal 1965-ben született és eredetileg egy fekete soul énekesnő, Gloria Jones adta elő, a Soft Cellnél jóval energikusabban.


Aztán jött a Marilyn Manson 2001-ben és a dal újra a listák élére került. Ha nem is jutott el az első helyig, azért a UK Billboart 5. hely sem rossz eredmény.

Ha az összeset nem is, de azért az eredeti verzió után bevágok néhány általam kedvelt verziót.
(@Magyar Ati: kösz a tippet.)











3 comments:

  1. Az eredeti után MM-nek sikerült szerintem olyan pluszt hozzátenni, ami dobott rajta. A videoklipről nem is beszélve. :)

    ReplyDelete
  2. Azért említsük meg azt is, ami miatt eszembe jutott a tipp :)

    http://www.youtube.com/watch?v=2E8znrSgxqM

    ReplyDelete
  3. ohh bocsánat.
    A nagy sietségben lemaradt.
    Pótolom.

    ReplyDelete