2012-11-02

Pannonia Allstars Ska Orchestra - Police in Helicopter (John Holt cover)

John Holt egy igazi kingstoni születésű reggae csodagyerek, aki 12 évesen már tehetségkutatókon ismerkedett a színpaddal, 16 évesen pedig elkészítette első lemezfelvételeét. Széleskörű ismertségét a Paragons nevű banda élén szerezte meg, amit 23 évesen már ott is hagyott, és megkezdte szóló karrierjét, hogy a legnagyobb reggaae sztárok egyike lehessen.

Az lett. Ő lett a lassú és romantikus raggae királya. És mint minden sztár szerzeményeit, Holt dalait is rengetegen dolgozták fel a következő generációk. Választhattam volna közülük a Blondie-t, az Atomic Kittent, a UB40-t, vagy épp a Massive Attackot (meg mék sok más cover verziót), de a legjobbnak a magyar PASO Holt feldolgozását tartom, a Police in Helocoptert.

A dal eredetileg egy szomorú fűtermesztőről szól, aki bosszút fogad, ha a rendőrség felgyújtja az ültetvényeit, ami az egyetlen lehetséges pénzkereseti lehetősége a családja eltartásához.
A PASO ebből a szomorú dalból egy inkább dühös és harcos verziót faragott, egy amolyan "ne húzz velem ujjat" és "soha nem adom fel" fajtát ...dupla sebességgel és jól táncolható alappal.






No comments:

Post a Comment