2012-11-02

Snap - The Power (Chill Rob G. cover)


Tudom, már megint a szokásos: te azt hiszed, hogy az ismert előadó az eredeti, pedig nem :) Hát ilyen ez a popszakma. A Power ugyanis már akkor is létezett, amikor Turbo B.-t még Durron Butlernek hívták, és a Snap még pajzán gondolat sem volt. És akkor a sztori:

Ecccer volt hol nem volt, volt két német srác: Michael Münzing és Luca Anzilotti (művésznevükön Benito Benites és John "Virgo" Garrett III), akik kitalálták a Powert, azaz összevagdosták a zenét, ráreppeltették Chill Rob. G.-t, és 1990-ben kiadták az USA-ban Power Jam néven.

Aztán jól megbuktak, mert az akkoriban új amerikai sample törvényt (hangminta használatot) sokszorosan megsértették. A dalt nem játszhatták a rádiók és nem árusíthatták a boltok.
Nos, nem volt mit tenni, jogokat kellett engedélyezni, újra fel kellett venni a dalt, és kihagyni mindent, amiért nem fizettek jogdíjat, vagy nem a megállapodásnak megfelelően használtak.
Chill Rob G. szerződése sem volt rendben, így ő lelépett és helyére Durron Butlert (Turbo B.) szerződtették.
És hogy sterilek legyenek a jogi körülmények új céget és új csapatnevet is alkottak. Ez lett a Snap!

De hogy semmi se legyen olyan egyszerű, az első Power verzió betiltása után az amerikai Deff Boyz gyorsan megcsinált egy módosított verziót, ami legális volt. Ez lett a Swing, amivel lenyúlták (volna) a Power világsikerét.

Aztán 1-2 hónap elteltével jött a Snap! féle Power és tarolt. A Deff Boyznak pedig nem igazán sikerült a farvizen evezés.

Nekem speciel a Deff Boyz anno legalább annyira bejött, mint az elcsépelt Power, ha nem jobban. De döntsétek el ti, hogy szerintetek a három verzióból melyik a legjobban sikerült darab.






No comments:

Post a Comment