2011-11-26

Carbonfools - Jég dupla whiskyvel (Charlie cover)

A cover jó, miközben Fehér Balázs (Carboonfools popmodell) konkrétan rühell covert énekelni, mert szerinte a művész csak a saját művészetével foglalkozzon. DJ Titusz, Zsüli, Zsazsa és Steve, illetve Balázs, azaz a Carbonfools csapata jó, és talán a legjobb ma Magyarországon. Komoly esélyük van világszinten befutni. Balázs pedig iszonyat flegma és sokszor túlságosan is el van ájulva magától (nem csoda, hiszen külföldön is gyakran foglalkoztatott modell). Ugyanakkor nem lehet belekötni, mert van mire. Kissé szűkös hangterjedelmét jól ellensúlyozza stílusérzéke és ötletes improvizációi.


Titusz meghatárózó, trendi és egyszerűen zseniális elektronikája ebben az MR2 Akusztik világban nem jelenik meg, de ettől még a csapat hozza a megszokott magas minőségű instrumentális színvonalat. Annál is inkább, mert Balázs édesapja is jelen van, mint billentyűs. (Balázs édesapja egyébként karmester és zongora művész, aki leginkább operákat ír, rendez, illetve népzenével foglalkozott. Édesanyja a Magyar Állami Népi Együttesben táncolt, egyébként modell volt.)

A dalt Horváth Attila, a magyar rocktörténelem legtöbbet díjazott szövegírója írta 1994-ben.Charlie első, bombaként robbanó szólólemezének és karrierjének leghallgatottabb slágere lett.



No comments:

Post a Comment