2011-11-22

Roy&Ádám feat. Jamie Winchester - Music (Madonna cover)

A dal története akkor kezdődött, amikor még meg sem született. Mégpedig azzal, hogy Madonna igen intenzíven támadta a zenefogyasztási szokásokat és a teljes zeneipart gyökeresen átalakító Napstert.
Nos, ha már úgy alakult, hogy Madonna letolvajozta a Napstert, a Napster megpróbált ennek a minősítésnek megfelelni és a masterelés előtt ellopta a Music dalt Madonna studiójából, felrakta az oldalra és rekord letöltéssel terjesztette a világ minden szegletébe.

Madonna nyilván nem tudta ezt lenyelni, pedig a botrány valójában az ő hajóját tolta. Nem is akárhogyan.
A track 25 országban lett No1 és két Grammy nevezést is kiérdemelt. Bár ez nagyrészt a francia szerzőnek és producernek, Mirwais Ahmadzai-nak szólt. Mirwais viszont Madonna felfedezésének és meghívásának köszönheti hogy világszinten ismert szerző-producer lett. Az állás tehát 1-1.

Aztán 8 évvel később, 2008-ban történt az eset, hogy a 10 éves best of koncertjére készülő Roy és Ádám duó (vagy trió) Jamie Winchesterrel kiegészülve elkészítette azt a covert, ami (szvsz) minden idők legjobb magyar feldolgozása. Ennyi. (Roy és Ádám 90 óta zenél együtt, eredetileg a Tramps nevű csapatban, majd 1998-tól duóban.)




No comments:

Post a Comment