2011-03-19

Wynnona Judd - Burning Love (Elvis Presley cover)

Amikor a gyermekemmel a Lilo&Stich rajzfilmet néztem, azt gondoltam, hogy a végén a Burning Love covert egy feka soul énekes tolja. Aztán kicsit utánanéztem és kiderült, hogy se nem feka, se nem soul énekes, de még csak nem is valami dancefloor cica.
Wynonna Judd egy agyondíjazott country énekesnő, aki pályája elején még testvérével duoban énekelt, aztán 1992-től már szólóban gyűjtötte a szakmai díjakat.

A Disney 2005-ben kérte fel a Burning Love coverjének feléneklésére, amely a Lilo&Stich Elvis-centrikus űr-rajzfilmjének záródalaként hallható.

A dalt Elvis 1972-ben rögzítette és még abban az évben a US Billboard Hot 100 charton a 2. helyig, a US Cashbox Top 40 charton pedig az 1. helyig menetelt. Ez a track lett Elvis huszadik és egyben utolsó number 1., illetve a negyvenedik és egyben utolsó top10 felvétele.

Elvis utálta ezt a dalt, annak ellenére, hogy a közönség őrjöngott, amikor meghallotta. Egyszerűen nem tudta hiba nélkül előadni, illetve képtelen volt megtanulni a szövegét. Ezért aztán ki is dobta a koncertjeiről...

A Burning Love szerzője egyébként Dennis Linde country énekes és dalszerző, aki ezt a slágert kifejezetten Elvisnek írta.






No comments:

Post a Comment