2012-09-26

Robbie Williams - Freedom (George Michael cover)

1996-ot írunk. Az egyik Take That tag, valami Robbie Williams kilép a csapatból és azt hiszi, hogy megáll a lábán, holott messze nem ő volt a Take That húzó neve.

A debüt single veszélyes kategória, és a srácnak nincs a zsebében egy világsláger. Ezért lenyúlja George Michael 90-ben kiadott Freedom dalát. Ez nem kicsit nagyképű húzás, hiszen George Michael után bármit is elénekelni, 100% bukó. És ez a Robbie gyerek sem énekelte el túl jól ...de valami mégiscsak volt benne. Mert a UK Billboardon elérte a 2. helyet.
A srác befutott, és a következő 10-12 évben folyamatosan a csúcson maradt. Hölgyeim és Uraim! Robbie Williams.



Az eredetit 1990-ben írta Georgios Kyriacos Panayiotou, aki maga George Michael. És bár a rajongók általában meg vannak győződve arról, hogy a dal minden országban no.1 sláger volt, nem volt az "csak" Kanadában. A UK Singles listán a 28., a US Billboardon a 8. helyig jutott, ami persze nem kevés, és ezzel George Michael meg is alapozta szólókarrierjét (amit a Faith-tel valójában nem sikerült). De az egészben a legszebb, hogy Robbie Williams kissé szegényesebb coverje 6 évvel később viszont a UK single 2. helyéig jutott.

No comments:

Post a Comment