2011-03-31

The Blanks - Hey Ya! (OutKast cover)

A zseniálisan felépített akusztikus cover először a Scrubs című sitcom sorozat egyik epizódjában volt hallható. A dal előadója a sorozat egyik színésze, aki ha épp nem színészkedik, akkor egy acapella bandával járja a világot. És az Államokban nem is annyira ismertlenek: ők a Blanks.


Érdekes, hogy bár a sorozat miatt a Blanks-szel vált világszerte ismerté ez a Hey Ya! verzió, valójában egy amatőr banda, az Obadiah Parker (Mat Weddle) találta ki a hangulatot, a hangzást és az ívet. Később viszont a hallgatóság Weddle-t vádolta/vádolja azzal, hogy az ötletet a Blanks-tól nyúlták és sajátjuként rakták ki a youtube-ra ...amit 2007 óta (a különféle feltöltéseiket összeadva) már összesen több, mint 7 millióan láttak.
A vitának a Blanks vetett véget, amikor megkösztönte Mat Weddle-nek az inspirációt.


Szubjektív véleményem, hogy a Blanks verzió gyengébb lett, mert vágtak a dal végén hallható kiteljesedés erejéből. Ezzel szemben Weddle megőrülete belehúzza a hallgatót a dalba. Szerintem...

Az OutKastról annyit mindenképpen illik tudni, hogy bár a legtöbben a Hey Ya!-ról ismerik őket, nem egy egyszámos banda. 25 millió eladott lemez, 6 Grammy díj és 6 album van már mögöttük.







No comments:

Post a Comment