2011-03-15

KLF - What Time is Love (KLF cover)

Nem, nem írtam el. A KLF (Bill Drummond, Jimmy Cauty) többek között arról is híres volt, hogy tízenegynéhány dalukból évekig tudtak lemezeket kiadni. A dalok legtöbb verzióját simán remixnek nevezhetjük, de akad pár állomás, amit már új trackként kell elismernünk.


A legismertebb szerzeményük a What Time is Love? 1988 és 1997 között több mint 30 különféle formában jelent meg. Ezek közül négy verzión mutatom be a saját-dal-feldolgozás egyetlen és utánozhatatlan mestereit.

Időben visszafele nézzük meg a változást.

1997: 2K - Fuck the Millenium (ebben a verzióban már egy rézfúvós szekciót is hallhatunk)



1992: KLF - America: What Time is Love (Rock-metal verzió Glenn Hughes vokáljával. Glenn Hughes leginkább a Deep Purple-ben töltött éveiről ismert, de énekelt a Black Sabbathnak és Gary Moore-nak is.)



1990: KLF - What Time is Love? Live at Transcentral (A legismertebb verzió, a pop-house stílusban elkészített track, az akkori divatnak megfelelő rap betéttel. A Live at Transcentral nem jelent élőben felvett előadást és Transcentral sem egy földrajzi terület vagy város, ahová "az utolsó vonat megy". Transcentral a studio neve, ami inkább Jimmy Cauty albérlete. Ezt a felvételt White Room verziónak is nevezik, mivel a White Room albumon is ez szerepel.



1988: KLF - What Time is Love? Pure Trance (Elvileg az első verzió ...de hát ezeknél ki tudja? Nincs vokál, csak az agyon effektezett Oberheim OB-8 programozott szintetizátor. Mindenesetre az ősi trance zene egyik meghatározó himnusza lett ez a verzió)


No comments:

Post a Comment