2011-08-10

Kesh - Mizu (Fluor Tomi cover)

Hónapok óta röhögünk Fluor Tomi sikerén, pedig aki egy picit is jobban belegondol, hogy mit csinált ez a srác, az rájön, hogy nem összekeverendő az Uhrin Benedek tipusú cikisztárok munkájával. Fluor beletrafált a mai tinik ecccerűségébe és mindezt úgy csomagolta be, hogy az olajozottan csúszik le a fülükön az agyukig.
Tény, hogy Fluornak nincs Ricky Martin feje és teste, de az téved, aki ebből arra következtet, hogy a siker a véletlen műve.

A '87-ben született Fluor Tomi (alias Karácsony Tamás) nem ma kezdte a feltörekvést. 16 évesen 232 pályázó közül nyerte el az Animal Cannibals tehetségkutatóját, a Mikrofon Mániát, majd maradt is a hazai underground hip-hop scénájában előadóként, ujságíróként, és a stílus meghatározó honlapjának szerkesztőjeként.
Aztán jöttek az albérlőtárs SP-vel közösen írt, hirtelen nagy ismertségű, de gyorsan elfelejtett slágerek ...és a Mizu-láz, amiből már politikusok is idézgetnek.
Ez van srácok. Itt ez a Karácsony Tamás gyerek, aki megcsinálta. Lehet, hogy tenyérbemászó az arca és nem túl szofisztikált a célcsoportja, de megcsinálta és a vonat robog.

Ezt a megállíthatatlan robogást vette észre a 2009-ben Custom Colors-ként alakult, de Herrer Sára csatlakozása óta Kesh néven azonosítható, viszonylag ismeretlen, de magas minőséget képviselő akusztikus banda.


Bár 2010-ben megnyerték a Zöld Pardon házi tehetségkutatóját és kiadtak egy EP-t is, ahhoz, hogy előrelépjenek kellett egy nagy dobás. És mivel ez önerőből eddig nem sikerült, egy jól elkapott pillanatban felugrottak Fluor Tomi száguldó gyorsvonatára és előadták a Mizu akusztikus coverjét. Ami bizony zseniális és annak a célcsoportnak is üt (illetve visszavesz azok vigyorából), akik eddig nagypofával élcelődtek Tomin és a Mizun.
Játsza is az MR2, minden nap és igen sűrűn, a zeneértő és sznob hallgatók nagy örömére is.




No comments:

Post a Comment