2011-08-10

Kyle Puccia - Friday (Rebecca Black cover)

Ha már lelazultunk annyira, hogy az előző Fluor covert megvitattuk, akkor jöjjön még egy ráadás egy hasonlóan (ha nem erősebben) megosztó dal: a Friday. Minden idők legvirulensebben terjedt zenei videója ...illetve annak egy olyan coverje, amely komolyan vette a viccet.
De először jöjjön Rebecca Black.

Hát nem tudom, hogy a faék egyszerűségű kiscsajnak szerencse vagy katasztrófa volt a Friday megdönthetetlen rekordja. Ugyanis az ő kis szösszeneténél sokkal szánalmasabb és egyben szórakoztatóbb dalocskák nem terjedtek így. És talán pont ez volt a lényeg. Hogy elsőre nem is tudjuk határozottan eldönteni, hogy ciki-e és miért ciki? Valójában ma sem érti senki, hogy egy ilyen értéktelen és érdektelen semmi, hogyan kavarhatott ekkora port. Pláne, ha hiszünk a kritikusoknak és a díjaknak, és tényleg a világ legrosszabb dalát kombinálták a világ legrosszabb előadójával.

Júniusban el is távolították a YouTube-ról a hivatalos videót, mivel a kiscsaj lelkileg nagyjából tönkrement abba, hogy a Friday-t154 milliószor nézték meg, nagyjából ugyanennyi negatív kommentet hagyva az oldalon. Mindössze 451 ezren nyilatkoztak pozitívan, de arról nincs infó, hogy ebből hányan voltak bérkommentelők. (Nem tudom, hogy az általan beágyazott video mikor lesz leirtva, de lehet, hogy mire olvassátok a posztot, már ez a feltöltés is áldozatul esett a vadászatnak - Hát ez meg is történt, viszont úgy tűnik, hogy hivatalosan is visszakerült, így most újabb videókat linkeltem be a letiltott helyére)

Morbid vicc, hogy a dal és a video elkészítését Rebecca édesanyja rendelte 4000 dollárért. Egy életre szóló ajándék...

Bár Rebecca biztosan örült, azért Katy Perry producereit szerintem nem a segítő szándék, de sokkal inkább a virulencia hozta többlet bevétel vezérelte, amikor Rebeccát meghívták Katy Perry Last Friday Night klippjébe, hogy játsza el Katy legjobb barátnőjét.
Jött is a nézettség meg az ismertség, mint a villám.
De a nézettségért az MTV is kihasználta szegényt, amikor díjátadóján vele konferáltatták fel és adatták át az MTV online díját.

A 14 éves Rebeccát most egy másik dallal próbálják menteni (My Moment), de a tippem az, hogy ez soha nem fog sikerülni. Nincs más lehetőség, Rebecca Black-nek nevet kell változtatni, hogy a jövőben normális életet élhessen ...és egy arcplasztika sem árthat, biztos, ami biztos.

Ennyit mára Rebeccáról és térjünk rá a Friday coverre.

Na igen. Megszámlálhatatlan béna, gusztustalan és humortalan cover, illetve remix született, de volt egy, ami igen meglepően jól sikerült.

Egy bizonyos Dan Dobi rendező fejéből pattant ki az ötlet, hogy vicces lenne komolyan venni a dalt (arra azért felhívja a figyelmet, hogy nem Rebecca Blackből csinálnak viccet). A projectbe meghívta egy barátját a Los Angelesben élő Kyle Puccia zeneszerzőt, énektanárt és előadóművészt, aki élvonalbeli és leendő sztárokat tanít énekelni.


Kyle és Dan mindössze 12 óra alatt megírták, felvették, leforgatták, megvágták és feltették a covert a YouTube-ra. A feldolgozásuk humora magas színvonalú, csakúgy mint az előadás ...egyedüliként a tengernyi Friday cover közül.





No comments:

Post a Comment